DAGSLYS GJENNOM TAK

Glasstakkonstruksjoner og takvinduer er den mest effektive måten å tilføre et fullspektret dagslys inn i bygninger på. Dagslys har unike og helsebringende kvaliteter som ikke kan erstattes av kunstig lys. I en hverdag hvor vi tilbringer stadig mer tid innendørs er det viktigere enn noen gang at bygninger utformes for å gi best mulig tilgang til dagslys.

Et bilde av en rekke med åpne lufteluker på siden av glasstaket til Gullhaug Torg.

Naturlig ventilasjon og effektiv lufting

God lufting er også viktig for et sunt innemiljø. Ved hjelp av løsninger for naturlig ventilasjon kan vi både bidra til bedre lufting enn den tradisjonelle mekaniske luftingen og begrense byggets energiforbruk ytterligere. Eksempelvis er bruk av takluker en ypperlig og effektiv måte å slippe ut overskuddsvarme.

Et bilde av taket på bygget Gullhaug Torg tatt unnenifra.

Den femte fasade

Vi er vant til å tenke på fasader som de fire veggene rundt bygget, men den femte fasade, altså taket på et bygg, har ofte et enormt urealisert potensial for økt trivsel og bedre lysforhold. Ved riktig bruk av «dagslys gjennom tak»-løsninger kan man oppnå opptil 40% mere lys.

Det stilles også flere og flere krav til dagslysfaktoren inne i et bygg. Per i dag er kravet et minimum på 2.5 %, et viktig tiltak for å kunne takle disse utfordringene er en effektiv bruk av glasstak og takvinduer.

Glasstaket på toppen av bygget Gullhaug Torg i Oslo med en blå og tilnærmet skyfri himmel.

totalleverandør av dagslyssystemer for tak

Elverhøy er en tung og erfaren aktør innen dagslyssystemer. Gjennom en systempartneravtale med «Lamilux» kan vi skryte av å være en fullverdig totalleverandør av dagslyssystemer for tak også.

Lamilux er en kjent tysk aktør innen bransjen. De leverer lukesystemer, takvinduer og glasstak konstruksjoner med eget profilsystem tilpasset for tak. I motsetning til flere tilsvarende aktører kan Lamilux systemene håndtere fall helt ned i 3 grader. Se vår jobb på Gullhaug Torg som referanse. Av de mer populære Lamilux-produktene vi leverer vil vi også trekke frem lukesystemene og de forskjellige løsningene vi har for adkomst til tak.