Kontakt

Fire medarbeidere bestod fagprøve i glassfaget for praksiskandidater

Elverhøy Aluminium og Glass (EAG) ønsker alltid å videreutdanne sine medarbeidere. Nå har fire nye kandidater bestått fagprøven for § 3.5-kandidater i glassfaget,

Fagprøven i glassfaget for praksiskandidater holdes av Glass og Fasadeforeningen (GF). Vi i Eag er medlem i den viktige foreningen i vår bransje.

- I en stadig tøffere konkurransesituasjon ser EAG betydningen av å satse på å bygge kompetanse på alle nivåer. Vi mener at selskaper med en slik strategi har et fortrinn i markedet. Samtidig mener vi det er et eksempel til etterfølgelse at EAG-kollegaer på flere nivåer i bedriften lager en intern arbeidsgruppe og bygger hverandre opp mot den siste testen før fagprøven. Vi tror at dette gir intern motivasjon til å løfte bedriften i flokk fremover, sier Prosjektleder glass i GF, Per Henning Graff.

For å ta fagbrevet må man ha minst fem års praksis fra glassfaget, og man må kunne dokumentere den allsidige praksisen og ha god kjennskap til hele fagets bredde.

GF holder kurs for kandidater for å oppdatere disse faglig, samt trening før selve eksamen.

- For oss har dette kurset vært nyttig. Glassfaget er ett ganske vidt fag, og det er derfor naturlig at man ikke jobber med alle elementer. For oss har det derfor vært fint å ha med GF for å guide oss gjennom pensum. Eksamen er viktig, men for oss har selve prosessen og bevisstgjøring av faget vært like nyttig, sier Tommy Taaje i EAG, som var en av fire som bestod fagprøven.

Her er alle kandidatene som gikk opp til fagbrev - med EAG sine ansatte i midten av bildet.

Hardt arbeid

Sammen med Jan Remy Taaje, Ivar Nilsen og Morten Thøgersen jobbet de kvelder og helger for å forberede seg til prøven, og sensorer var godt fornøyd med det som ble prestert.

- Ett tips til andre som ønsker å gjennomføre dette er å gjøre dette sammen med noen andre i bedriften, eller samarbeide med noen andre som er i tilsvarende situasjon. Vi har i hvert fall hatt stor nytte av hverandre om det har vært i kollokviegrupper, eller samarbeid på skjærebordet, sier Tommy.

Morten Thøgersen i EAG monterer en stor skyvedør

Flere medarbeidere med videreutdanning

I EAG har vi nå flere medarbeidere som har bestått prøven, og vi har meldt på to nye til § 3-5 kurs etter sommeren.

I tillegg har vi to lærlinger som er i full gang som lærlinger i glassfaget, som gjennomføres i samarbeid med Glass- og Fasadeforeningen. Det løpet gjennomføres i samarbeid med Opplæringskontoret for håndverksfag i Vestfold.

Elverhøy Aluminum og Glass (EAG) er et familieeid selskap på Enebakkneset. Vi startet opp i 1939, og nå styres selskapet av tredje-generasjon Taaje. EAG produserer og monterer vinduer, dører og glassfasader, og selskapet har 40 ansatte og omsatte for 72 millioner i 2019.