Kontakt

Spennende tekniske utfordringer for Teknisk Museum

I løpet av ett år har vi i Elverhøy Aluminium og Glass mange spennende prosjekter. Ett av de morsomste og utfordrende den siste tiden var en skreddersydd løsning for Teknisk Museum.

Nede ved herlige Akerselva kunne alle besøkende passere det åtte meter i diameter store vinduet som ga fin utsikt mot Akerselva. Utfordringen var at trerammene hadde begynt å råtne rundt vinduet. Vi i EAG var så heldige å bli med på oppdraget som Glassmester Knut Furulund fikk.

Et produkt som ikke råtner er aluminium. Sammen med gode leverandører i Schüco (aluminiumprofiler) og CG-Glass fikk vi tilslaget, og den spennende delen av jobben startet.

Profilene FWS50 gjorde jobben

Etter oppmåling med Pro-Liner, slik at vi fikk digitalisert ytterbegrensningene på åpningen, og det ble brukt som grunnlag for å lage CAD-tegninger. Aluminiumsprofilene fra Schüco, som heter FWS 50, ble valset og tilpasset. Glassprodusenten fikk sine mål, og alt ble maskinprodusert med milimeter-presisjon.

Det store vinduet på Teknisk Museum råtnet i karmene, så det måtte byttes ut.

Har du utfordringer - ring oss for en prat

63887050

Kontakt oss

- Litt utenom det vanlige

  • Dette er litt utenom det vanlig, som gjør det til et morsomt og spennende prosjekt. Det gir oss litt andre utfordringer og vi må være kreative, og det viser at vi er gode på prosjektering, sier Morten Torp, som er fagleder konstruksjon og autorisert fasaderådgiver i Elverhøy Aluminium og Glass
Profilene fra Schüco ble produsert og satt sammen i vår egen produksjon på Enebakkneset.

Når alt var produsert, så satte vi sammen alt, på fabrikkgulvet, for å kontrollere at alt passet sammen. Vi gjøre nødvendige tilpasninger før vi delte det opp og pakket det klart for transport. En stor transport med så store profiler.

Heldigvis var det god plass utenfor Teknisk Museum, så montasjen gikk bra. Vi benyttet oss av lift og kranbil med sugeaggregat ettersom de tyngste glassene veide 225 kilo.

- Elverhøy Aluminium og Glass leverte en meget bra jobb for oss her på Teknisk Museum. Dette er vindusglass og profiler som ikke er hyllevare hos leverandører, så det at arbeidet gikk uten problemer og at hele prosjektet ble levert til avtalt tid er vi strålende fornøyde med, sier Drift/ Sikkerhetsleder i Teknisk Museum, Thomas Ruud.

Teknisk Museum sitt vindu - før og etter. (Foto: Espen Bråthen og Morten Torp)