Scroll ned

Spennende teknisk utfordring. En skreddersydd løsning bestående av et stort vindu med aluminiumsprofiler gir en fantastisk utsikt over Akerselva.

Teknisk Museum

Et stort buet vindu med flere ruter reflekterer trær på en murbygningsfasade, ledsaget av en trapp som fører opp til vinduet.
Store, sirkulære metallrammer på gulvet i et rent industriverksted, med to arbeidere i bakgrunnen nær annet utstyr og verktøy.
Et stort buet vindu med flere ruter reflekterer trær på en murbygningsfasade, ledsaget av en trapp som fører opp til vinduet.
Mursteinsbygning med et stort, rundt, buet vindu som reflekterer trær, delt inn i to bilder merket "før" og "etter" som viser endringer, inkludert et renere vindu og ekstra panel.
No items found.

Løsninger

Relaterte produkter

Arkitekt

Byggeår

Entreprenør

Fotograf

Espen Bråthen og Morten Torp

Oppsummering

Spennende tekniske utfordringer for Teknisk Museum

I løpet av ett år har vi i Elverhøy Aluminium og Glass mange spennende prosjekter. Ett av de morsomste og utfordrende den siste tiden var en skreddersydd løsning for Teknisk Museum.

Nede ved herlige Akerselva kunne alle besøkende passere det åtte meter i diameter store vinduet som ga fin utsikt mot Akerselva. Utfordringen var at trerammene hadde begynt å råtne rundt vinduet. Vi i EAG var så heldige å bli med på oppdraget som Glassmester Knut Furulund fikk.

Et produkt som ikke råtner er aluminium. Sammen med gode leverandører i Schüco (aluminiumprofiler) og CG-Glass fikk vi tilslaget, og den spennende delen av jobben startet.

Profilene FWS50 gjorde jobben

Etter oppmåling med Pro-Liner, slik at vi fikk digitalisert ytterbegrensningene på åpningen, og det ble brukt som grunnlag for å lage CAD-tegninger. Aluminiumsprofilene fra Schüco, som heter FWS 50, ble valset og tilpasset. Glassprodusenten fikk sine mål, og alt ble maskinprodusert med milimeter-presisjon.

Litt utenom det vanlige

Dette er litt utenom det vanlig, som gjør det til et morsomt og spennende prosjekt. Det gir oss litt andre utfordringer og vi må være kreative, og det viser at vi er gode på prosjektering, sier Morten Torp, som er fagleder konstruksjon og autorisert fasaderådgiver i Elverhøy Aluminium og Glass

Når alt var produsert, så satte vi sammen alt, på fabrikkgulvet, for å kontrollere at alt passet sammen. Vi gjøre nødvendige tilpasninger før vi delte det opp og pakket det klart for transport. En stor transport med så store profiler.

Heldigvis var det god plass utenfor Teknisk Museum, så montasjen gikk bra. Vi benyttet oss av lift og kranbil med sugeaggregat ettersom de tyngste glassene veide 225 kilo.

- Elverhøy Aluminium og Glass leverte en meget bra jobb for oss her på Teknisk Museum. Dette er vindusglass og profiler som ikke er hyllevare hos leverandører, så det at arbeidet gikk uten problemer og at hele prosjektet ble levert til avtalt tid er vi strålende fornøyde med, sier Drift/ Sikkerhetsleder i Teknisk Museum, Thomas Ruud.

Teknisk Museum
Teknisk Museum
Teknisk Museum

Alle bilder

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Nyhetsbrev

Takk for din interesse! Vi sender deg en e-post med instrukser for å bekrefte innmeldingen.

Det oppstod en feil som gjorde at vi ikke klarte å fullføre innmeldingen din. Vennligst prøv igjen eller kontakt oss.

Hvorfor burde jeg melde meg på nyhetsbrevet?