Scroll ned

En hvit pil som peker nedover

Villa N ble realisert med Puls Arkitekter for å maksimere utsikt og åpen atmosfære. Skreddersydd løsning optimaliserer utsyn, sikkerhet, bærekraft og isola

Vertikale gjemmesteder

En moderne treterrasse med glassrekkverk har utsikt over en rolig innsjø omgitt av trær. Det er en flaggstang med hevet flagg i det fjerne. Dekket har minimalistiske utemøbler og potteplanter, og siden av en elegant moderne bygning er synlig.
En moderne, elegant kontorplass med store gulv-til-tak-vinduer som gir en frodig grønn utendørsutsikt. Rommet har minimalistiske møbler, inkludert en svart svingstol, en mørk sofa, et salongbord og innendørs planter, som gir en ren og luftig atmosfære.
En moderne entré har en elegant svart dør med et stort vindu, som gir utsikt over en lys, frodig hage utenfor. På venstre vegg er det et rektangulært speil og et innrammet bilde. Gulvet er lyst, med en mørk matte nær døren.
Et moderne kjøkken med store vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys. Den har en hvit øy-benkeplate, innebygde skap og et spisebord med svarte stoler. Utendørs grøntområder er synlig gjennom glassdørene og vinduene.
Moderne hus med elegant svart eksteriør, store skyvedører i glass og en innbydende uteplass med utsikt over en frodig grønn hage. Minimalistisk design med en åpen innendørs-utendørs layout.
Et moderne hus ved innsjøen med store glassvinduer og treterrasse. Utemøbler, inkludert bord og stoler, ligger på dekk. Huset har utsikt over en rolig innsjø omgitt av trær. Scenen er rolig, noe som antyder et fredelig tilfluktssted.
Et moderne innendørsrom med store vinduer som viser en utendørs scene med trær og bygninger. Forgrunnen har en rad med elegante hvite stoler og bord, med dekorative vaser plassert nær vinduene. Atmosfæren fremstår rolig og grønn.
En moderne bygning med et stort glassvindu som reflekterer grøntområder og trær. Strukturen har slanke linjer og et mørkt ytre, med en baldakin som gir skygge ved inngangen. Bakgrunnen er fylt med frodig løvverk og en overskyet himmel.
Et moderne, minimalistisk to-etasjes hus med store horisontale vinduer i øverste etasje. Underetasjen har to mindre vinduer og en sentral dør, med en blanding av mørk og lys utvendig finish. Den generelle designen er elegant og moderne.
En fargerik papegøye blir fanget midt på flukt mot en grå himmel. Fuglen har levende grønne, røde og blå fjær. Grener av furutre er synlige på venstre og høyre kant av bildet.
En bærbar datamaskin står på et bord i et svakt opplyst rom, vendt mot et stort vindu. Gjennom vinduet er frodig grønt gress og gjengrodd løvverk synlig under en overskyet himmel.
Moderne to-etasjers hus med store glassvinduer, svart innrammet struktur og en vinklet takdesign. Huset er omgitt av grøntområder, med gress og trær som gir et naturlig preg. Himmelen er klar med noen få skyer.
No items found.

Hos Elverhøy liker vi å tenke at vi leverer produkter som kundene ikke skal legge minst mulig merke til. I et bygg som Villa N, hvor hele sjøsiden er dekket av glass, fikk vi muligheten til å bevise hvordan god planlegging og samarbeid med arkitekt fra en tidlig fase kan resultere i smarte estetiske løsninger. Vi visste nemlig på forhånd at konstruksjonen uansett trengte en rekke bæresøyler langs ytterveggen, rett innenfor glassfasadene, samt nøyaktig hvor søylene ville stå. Dermed kunne vi tilpasse både fasader og skyvedører slik at glasskonstruksjonens profiler, så langt det lot seg gjøre, alltid ville bli gjemt bak bæresøylene, og på denne måten opprettholde et pent og ryddig design. 

Vi tilpasset både fasader og skyvedører slik at glasskonstruksjonens profiler alltid ville bli gjemt bak bæresøylene.

Maksimal utsikt med skreddersydde løsninger

For å oppnå maksimal utsikt mot sjøen gikk vi for et av våre fasadesystemer, Schüco FWS 50 på fasaden, og for Schüco ASE 80.HI på skyvedørene. I tillegg til å ha slanke og elegante profiler, er begge disse systemene kjent for å ha god ytelses- og høy teknisk standard. Disse systemene har også en isoleringsevne som selv uten ekstra tilpasninger nærmer seg passivhusnivå. 

I hjørnet hvor glassfasadene møtes har vi brukt steppet glass for å skape et moderne og elegant utseende. Dette er glass som har kanter med ulike trinn for å passe bedre til spesifikke formål. Ved å bruke steppet glass i hjørner unngår vi de tradisjonelle hjørnepostene, noe som gir det sømløse uttrykket vi ønsket å få til her. Dermed kan kunden nå nyte den flotte utsikten rett fra spisebordet på kjøkkenet uten å få profiler i veien.

En av utfordringene vi møtte var en bærestolpe som ville komme i konflikt med fasadesystemets profil. For å løse dette problemet kuttet vi til profilen i bunn og topp for å gi plass til bærestolpen. Direkte på byggeplassen målte vi stolpens kurve og plassering, og kuttet profilen deretter. Dette tillot oss å levere en fasade som perfekt innkapslet stolpen, uten å gå på bekostning av fasadesystemet FWS 50 sine kvaliteter.

Vi kuttet til profilen i bunn og topp for å gi plass til bærestolpen.

Økt innbruddssikkerhet med skjulte systemer

Vi i Elverhøy streber etter å være en totalleverandør som kan bistå våre kunder med råd og løsninger gjennom hele prosessen. På dette prosjektet har vi, foruten de nevnte fasade- og skyvedørssystemene, også levert dører (Schüco ADS 75 HD.SI) og vinduer (Schüco AWS 75.SI). Begge disse systemene er kjent for sine fremragende tekniske egenskaper og estetikk. 

Schüco ADS 75 er et såkalt “blokkvindusystem” som betyr at åpningsrammen på vinduet, sett fra utsiden, ligger skjult bak den utvendige karmprofilen. Dette er med på å skape et moderne og eksklusivt uttrykk, i tillegg til at det bidrar til økt innbruddssikkerhet. I utgangspunktet er aluminium naturlig nok et “sikrere” materiale enn treverk, men ettersom hele vindusteknikken her gjemmes bak den utvendige profilen i låst posisjon er dette et ekstra godt valg. Systemet er blant annet sertifisert som innbruddshemmende inntil RC 3. 

Dørsystemet som er blitt brukt i inngangspartiet er Schüco ADS 75, et system med en fascinerende god holdbarhet, og som er designet for hyppig bruk. ADS 75 dørene kan lett kombineres med flere typer “door control-systemer” på Villa N gikk vi for Schüco's avanserte motorlåser, som styrer låsen via en liten boks koblet til døren. Et tilhørende kodepanel kommuniserer med motorlåsen fra utsiden for ekstra sikkerhet og brukervennlighet.

Samarbeidet med Puls Arkitekter har resultert i en teknisk avansert og estetisk imponerende bolig. Ved å bruke kvalitetsprodukter fra Schüco kombinert med innovative løsninger, har vi skapt et bygg som beviser våre ansattes tekniske ekspertise og dedikasjon til bærekraft. Villa N er et eksempel på hva som kan oppnås via et godt samarbeid i alle ledd - en løsning hvor funksjonalitet, estetikk og bærekraft forenes i skjønn harmoni. Tusen takk for samarbeidet!

Arkitekt

Puls arkitekter

Byggeår

Entreprenør

Fotograf

Heidi Marie Gøperud

Villa N

Alle bilder

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Nyhetsbrev

Takk for din interesse! Vi sender deg en e-post med instrukser for å bekrefte innmeldingen.

Det oppstod en feil som gjorde at vi ikke klarte å fullføre innmeldingen din. Vennligst prøv igjen eller kontakt oss.

Sort pil ned

Hvorfor burde jeg melde meg på nyhetsbrevet?

En sort åpen hengelås