Solen skinner på Villa S

Bli med inn i Villa Solvik, et moderne og bærekraftig hus med vakker beliggenhet ved sjøen. I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan vi ved hjelp av våre fantastiske systemer har bidratt til å skape dette drømmehjemmet.

Les mer

I et av våre prosjekter har solen skint både på den gode prosessen og utførelsen av Villa Solvik. Vi fikk den spennende jobben på den vakre villaen av vår gode samarbeidspartner Jensen Bygg-Team, og prosessen har gått knirkefritt for alle parter.

I vår leveranse var det store flotte skyvedører som gir masse dagslys inn, pluss store vinduer ut mot vakker utsikt. I tillegg leverte vi mange meter med glass-rekkverk. I glasset i rekkverket er mye av jernet fjernet, og derfor er glasset mer gjennomsiktig enn vanlig glass.

En solrik park med en trebrygge, glassbarrierer og et stort tretårn med utsikt over en rolig innsjø omgitt av frodige grøntområder.
Rekkverk på Villa Solvik som er herdet og laminert, og tilpasset i detaljene til arkitekten

Spennende visjon

For best mulig utsikt, og for å få inn dagslys, så er Schüco sin skyvedør ASS 70.HI optimal. Skyvedøren skreddersys til hvert enkelt prosjekt, og kan dermed tilpasses for alle. Skyvedøren er høyisolert og kan skyves eller heves.

– Samarbeidet mellom Jensen Bygg-team og Logg Arkitekter har fungert veldig bra, og byggherre har hele veien kommet med gode innspill. Vi har alle vært løsningsorienterte. Visjonen til arkitekten er spennende, og vi prøver hele tiden å løse den gode visjonen med gode tekniske løsninger som gir best mulig resultat for kunden, sier Tommy Taaje i Elverhøy Aluminium og Glass.

Foruten skyvedørene har vi bygd opp flere dør- og vindusløsningene med fasadeelementene FWS 50. Der har vi kombinert fasadelementene med dørene og vinduene ADS 75. Det er superisolerte produkter som leveres med u-verdier under passhuskravet på 0,8, og har en veldig smal profildybde.

Når man også veit at disse vinduene og dørene er vedlikeholdsfrie og varer i cirka 60 år, så kan familien konsentrere seg om å kose seg mest mulig.

Moderne hus med store vinduer og trepanel under en klar blå himmel.
Fasadeløsningen FWS 50 med vinduer

– Meget bra estetisk

I huset ellers så leverte vi en hagestue i produktet CMC 50, og med en skyvedør ASS 50. Den skyvedøren isolerer litt mindre enn ASS 70. Den passer perfekt for å få en lengre årstid ute.

– Elverhøy Aluminium og Glass har nok en gang levert skyvedører og vinduer fra Schûco til et av våre prosjekter. Løsningene er tilpasset arkitekts og byggherres ønsker og resultatet ble igjen meget bra estetisk og funksjonelt, sier Atle Jensen i Jensen Bygg-Team

Det perfekte stepphjørnet

I 2. etasje har vi satt inn to store hjørnevinduer, og det er steppete vinduer. Det vil si at når man ser inn mot vinduet fra utsiden så er vinduet mørkt for å hindre innsyn. Sola kommer like fint inn, så dagslyset tar vi vare på – og utsikten er selvfølgelig like bra. Elverhøy-steppingen er noe unikt for oss, så ta kontakt så kan vi fortelle deg om hvordan vi gjør det.

Moderne to-etasjers bygning med store glassvinduer og eksteriør laget av tre- og steinpaneler. strukturen er omgitt av et gressområde under en klar blå himmel.
"Elverhøy-steppingen" gir lite innsyn og masse utsyn – og løsningen ser strøken ut.

Prosjektet ble styrt godt i havn av Jensen Bygg-Team

– Vi bygger mange av Norges fineste hus og hytter på Øst- og Sørlandet. Elverhøy er vår foretrukne samarbeidspartner på dør og vindusløsninger i aluminium. Vi har samarbeidet i cirka 15 år nå, og Elverhøy er med som en viktig brikke for at vi skal kunne levere best kvalitet og finish på våre prestisjeprosjekter, avslutter Atle.

Elverhøy Aluminum og Glass er et familieeid selskap på Enebakkneset. De startet opp i 1939, og nå styres selskapet av tredje-generasjon Taaje. EAG produserer og monterer vinduer, dører og glassfasader, og selskapet har 42 ansatte og omsatte for 72 millioner i 2019.

To menn jobber med å sette sammen gjennomsiktige glasspaneler på en vinklet struktur utendørs, omgitt av grønne trær under en klar blå himmel. refleksjonen til en mann er synlig i glasset.
Lars og Per i Elverhøy Aluminium og Glass gjør ferdig hagestuen