Scroll ned

Slemdal skole fikk en stor oppussing i 2020 med fasade og glass fra EAG. Se hvordan vi ga skoleelevene mest mulig utsyn og lysforhold med våre produkter av høy kvalitet. Vil du vite mer? Ta kontakt med oss i dag!

Slemdal Skole

Et levende veggmaleri av en undervannsscene med en rosa fisk og fargerike sjøelementer på en vegg i en innendørs setting med trapper og murvegger synlige.
Moderne kontorbygg med kontrastdesign, med svarte vertikale lameller i de øvre etasjene og tradisjonell rød murstein på den nedre, under overskyet himmel. logoen til eag er synlig i hjørnet.
Interiør i en moderne bygning med et reflekterende glasstak og synlig murverk, som viser utsikt over himmelen og skyene gjennom store vinduer.
Et levende veggmaleri av en undervannsscene med en rosa fisk og fargerike sjøelementer på en vegg i en innendørs setting med trapper og murvegger synlige.
En tom, moderne innendørs basketballbane med klatreapparater i tre og pent oppbevart utstyr mot grå polstrede vegger, med en basketballkurv og naturlig lys som filtrerer gjennom høye vinduer.
No items found.

Arkitekt

Byggeår

Entreprenør

Fotograf

Oppsummering

Inn i fremtiden med Slemdal Skole

Slemdal skole ble grunnlagt i 1898, og i 2020 har skolen fått en stor oppussing. Entreprenør Backe Stor-Oslo valgte oss i Elverhøy Aluminium og Glass (EAG) til jobben med fasade og glass.

Arbeidet var omfattende i denne store oppussingen på barneskolen. Hovedbygget ble vakkert satt sammen med den gamle skolebygningen og den nye delen. Skolen ble ferdig rehabilitert til skolestart i år med moderne løsninger fremtidsrettet teknologi.

EAG sin jobb var å gi skolelevene mest mulig utsyn med store vinduer og glassfasader.

- Dette var et stort og spennende prosjekt for oss, og sammen med Backe hadde vi et godt samarbeid. Resultat har blitt veldig bra, og vi viser at vi klarer å levere små og store prosjekter på en veldig god måte, sier Morten Torp, i Elverhøy Aluminium og Glass (EAG).

Det er spesielt viktig i skole- og helsevesenet å planlegge for gode lysforhold, da disse har en direkte innvirkning på akademisk ytelse, trivsel og helse. Studier viser at antall sykedager avtar under gode dagslysforhold.

I det nye hovedbygget har vi levert utvendige glassfasader av typen Schüco FWS 50.SI. Det er godt isolert fasadesystem som muliggjør U-verdier på passivhusnivå. Bygg Nord som er bygget etter passivhus-standard, men hovedbygningen når ikke den standarden på grunn av inkluderingen av den gamle verneverdige skolebygningen.

- Det er viktig at fasadeleverandør blir involvert i prosjekt i en tidlig fase for å finne løsninger og hvordan gjennomføringen skal gjøres. Vi tilfører prosjekter smidighet, og løsningene tar hensyn til andre prosesser i prosjektet. Det blir ofte kostnadseffektive løsninger og enklere prosesser, sier Torp.

Helautomatisk solskjerming

Helautomatisk solskjerming er integrert utvendig på glassfasaden, så elevene skal få en best mulig skolehverdag.

Alle utvendige vinduer er av typen Schüco AWS90.SI+. Aluminiumsvinduet kombinerer fordelene til aluminium med avansert isolasjonsteknikk for en bærekraftig arkitektur, og holder passivhus-standard.

For å gi mest mulig sol og utelys til elevene har EAG montert 25 meter glasstak med luker for røyk- og komfortventilasjon. De automatiske lukene gjør hverdagen mer behagelig for elevene.

Inne i byggene har EAG montert brannfasader, med blant annet en 7,5 meter høy brannfasade i motstandsklasse EI30. Branndørene er automatiske og klemfrie.

- Dette har vært et gjennomgående godt samarbeid. Det har ikke vært noen konflikter, og jobber man sammen så løser man alt sammen. Det er veldig behagelig. Elverhøy kommer på vår liste over de vi ønsker å samarbeide mer med fremover, sier Marius Aasgaard, som er prosjektleder i Backe Stor-Oslo.

Slemdal Skole
Slemdal Skole
Slemdal Skole

Alle bilder

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Nyhetsbrev

Takk for din interesse! Vi sender deg en e-post med instrukser for å bekrefte innmeldingen.

Det oppstod en feil som gjorde at vi ikke klarte å fullføre innmeldingen din. Vennligst prøv igjen eller kontakt oss.

Hvorfor burde jeg melde meg på nyhetsbrevet?